Συλλογή

Τα προϊόντα μας που συλλέγονται στην Ελλάδα προέρχονται αυστηρά και μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, το Ιόνιο Πέλαγος και τις Κυκλάδες.

Κανένα προϊόν μας δεν συλλέγεται στην Αττική, λόγω της βεβαρημένης υγιεινής των υδάτων της περιοχής.

Παραλαβή

Οι παραλαβές των προϊόντων γίνονται καθημερινά. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η φρεσκάδα, όπως και η συνεχής διαθεσιμότητά τους καθόλη τη διάρκεια του έτους. Έτσι, είμαστε σε θέση να παραδίδουμε τα προϊόντα μας σε όλη την ελληνική επικράτεια, 365 ημέρες το χρόνο, χάρη και στην αγαστή συνεργασία μας με αξιόπιστες μεταφορικές εταιρείες, ακτοπλοϊκά μέσα και χερσαίες συγκοινωνίες.

Επιλογή

Η επαγγελματική μας συνέπεια, άλλωστε, έχει καταστήσει την Arapis Seafood κορυφαία επιλογή για τα μεγαλύτερα και καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαλογή

Σε όλα τα όστρακα διενεργούμε προσεκτική χειροδιαλογή, ώστε να αφαιρεθούν όσα είναι σπασμένα, κενά ή ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Η Arapis Seafood διαθέτει Πιστοποίηση HACCP

ΑΣΤΑΚΟΙ ΜΠΛΕ (ΒΡΕΤΑΝΗΣ)

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανούς αστακούς (hard shell) από το Βόρειο Ατλαντικό και τους διανέμουμε στα μεγαλύτερα και καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Οι μπλε αστακοί φημίζονται κυρίως για το γευστικό κρέας τους, αλλά και για την πλούσια θρεπτική τους αξία. Τα μεγέθη στα οποία διατίθενται κυμαίνονται από 500 γρ. έως και 2 κιλά.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν ζωντανούς αστακούς από το κατάστημα της Arapis Seafood στη Βαρβάκειο αγορά (Νο. 49) ή να τους παραγγείλουν τηλεφωνικά στο 210 9328728 καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 09:00 έως τις 16:00.

Πώς να τους απολαύσετε

Η πιο κλασική συνταγή είναι η αστακομακαρονάδα – ωστόσο υπάρχουν και αρκετές παραλλαγές, με συνοδεία κριθαριού ή και στο φούρνο!

Συντήρηση

Οι μπλε αστακοί συντηρούνται καλυμμένοι με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανοί έως 5 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τους καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τους απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τους την ημέρα που θέλετε να τους καταναλώσετε.

ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΚΑΦΕ

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Τα ζωντανά καβούρια μας (βάρους 900 γρ. – 1.200 γρ.) προέρχονται από το Βόρειο Ατλαντικό και διανέμονται στα πιο φημισμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας.

Τα καβούρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα ενώ δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, κάτι που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Παρά τη χαμηλή τους περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, μια μερίδα με καβούρια προσφέρει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης!

Επιπλέον, τα καβούρια βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης (HDL), η οποία μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πώς να τα απολαύσετε

Βραστά ή στη σχάρα, τα καφέ καβούρια αποτελούν ένα εκλεπτυσμένο μεζέ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα!

Συντήρηση

Τα καβούρια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 4 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Προέλευση: Γαλλία

Τα γαλλικά στρείδια φημίζονται ως τα καλύτερα στον κόσμο… και δικαίως! Δεν θα μπορούσαν, επομένως, να λείπουν από το κατάστημά μας στη Βαρβάκειο αγορά.

Τα στρείδια που εισάγουμε από τη Γαλλία χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη γεύση «θάλασσας» και είναι εξαιρετικά νόστιμα. Θεωρούνται ένας από τους πιο νόστιμους θαλάσσιους μεζέδες και έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Πώς να τα απολαύσετε

Καταναλώνονται κυρίως ωμά με συνοδεία λεμονιού, αλλά και μαγειρεμένα στο φούρνο.

Συντήρηση

Τα στρείδια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα βάλτε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΚΥΔΩΝΙΑ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα κυδώνια που εμπορευόμαστε στην Arapis Seafood είναι ελληνικά, το δε μέγεθός τους μπορεί να φτάσει τα 4 εκατοστά.

Αυτοί οι θαλάσσιοι οργανισμοί μετακινούνται έρποντας στο βυθό και συχνά βυθίζονται στη λάσπη με γρηγορότατο ρυθμό. Συλλέγονται συνήθως σκάβοντας στην άμμο.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα κυδώνια τρώγονται ωμά, με λεμόνι. Ωστόσο, αποτελούν και άριστο συνοδευτικό σε πιάτα με ζυμαρικά!

Συντήρηση

Τα κυδώνια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Οι γυαλιστερές της Arapis Seafood έρχονται από τους ελληνικούς βυθούς κατευθείαν στο πιάτο σας!

Το συγκεκριμένο οστρακοειδές είναι πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης και έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σιδήρου από οποιαδήποτε άλλη τροφή (περισσότερο ακόμα και από το μοσχαρίσιο κρέας ή το συκώτι)! Οι γυαλιστερές είναι χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά και αποτελούν πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, κάτι που τις καθιστά ιδανική τροφή για άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, αυξημένη αρτηριακή πίεση/λιπίδια αίματος και όχι μόνο.

Το άνοιγμα των οστράκων γίνεται με μαχαίρι, το οποίο τοποθετούμε στο πίσω μέρος, στην ένωση των δυο κελυφών. Έπειτα στρίβουμε, χωρίς να κουνάμε το μαχαίρι. Το όστρακο σπάει και στη συνέχεια ξεκολλάμε το κρέας του.

Πώς να τις απολαύσετε

Τρώγονται ωμές και πάντοτε ζωντανές, με ελάχιστο λεμόνι ή και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ο δεύτερος καλύτερος τρόπος κατανάλωσης είναι με βούτυρο και μυρωδικά (μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι κ.ά.).

Συντήρηση

Οι γυαλιστερές συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, βάλτε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Προέλευση: Ιταλία

Στην Arapis Seafood εισάγουμε και εμπορευόμαστε αχιβάδες τριών ειδών:

 • Βόνγκολε από την Ιταλία. Τα Βόνγκολε είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγω της νόστιμης μακαρονάδας “Spaghetti alle Vongole”.
 • Βασιλική από το Μαρόκο.
 • Λουμπίνι από την Ελλάδα (είναι η πιο μικρή αχιβάδα από τις τρεις).

Πώς να τις απολαύσετε

Οι αχιβάδες αποτελούν άριστο συνοδευτικό για μακαρονάδες, ωστόσο καταναλώνονται και σκέτες, με λεμόνι.

Συντήρηση

Οι αχιβάδες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τις καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τις απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τις την ημέρα που θέλετε να τις καταναλώσετε.

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΚΕΛΥΦΟΣ

Προέλευση: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Τα μύδια που εμπορευόμαστε είναι ελληνικά και προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Το μύδι απαντάται σε όλες τις ελληνικές θάλασσες. Θεωρείται μια πολύ εύγευστη τροφή και ιδιαίτερα θρεπτική.

Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, εκτρέφεται και οργανωμένα σε μυδοκαλλιέργειες.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν δηλαδή η ποσόστωση της ψίχας στα ελληνικά μύδια μειώνεται πολύ, καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας με ζωντανά μύδια που εισάγουμε από την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Στην Arapis Seafood διενεργούμε προσεκτική χειροδιαλογή και καθαρισμό για την απομάκρυνση των κενών μυδιών, καθώς και όλων των περιττών στοιχείων που προσκολλώνται επάνω στα μύδια.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα μύδια καταναλώνονται συνήθως αχνιστά –με λίγο λεμόνι και λάδι– ή σαγανάκι. Αρκετά συχνά, βέβαια, τα συναντούμε και σε μακαρονάδες με διάφορα όστρακα.

Συντήρηση

Τα μύδια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

ΧΤΕΝΙΑ ΨΙΧΑ ή ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ

Προέλευση: Γαλλία

Τα χτένια αποτελούν έδεσμα σπάνιας γευστικής φινέτσας.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, σίδηρο, σελήνιο, αλλά και ωμέγα-3.

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανά χτένια ψίχα (καθαρισμένα από το κέλυφος και την άμμο), ώστε να είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Παράλληλα, για εσάς που το επιθυμείτε, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε και χτένια με κέλυφος.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα χτένια μπορούν να καταναλωθούν ωμά ψιλοκομμένα (sashimi), με λίγο λάιμ και χοντρό αλάτι. Διαφορετικά, μπορείτε να τα απολαύσετε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, για μέχρι 2’ η κάθε πλευρά, συνδυασμένα με λάδι τρούφας ή βούτυρο και χοντρό αλάτι.
Ταιριάζουν με λευκές σάλτσες και όχι με κόκκινες, οι οποίες καλύπτουν τη γεύση τους.

Συντήρηση

Τα χτένια διατηρούνται ζωντανά μέχρι και 3 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

Αν δεν καταναλωθούν άμεσα (όσο είναι ζωντανά), ξεπλύνετέ τα με αλατόνερο και στεγνώστε τα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία. Στη συνέχεια είναι έτοιμα προς κατάψυξη.

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Προέλευση: Βορείου Ατλαντικού

Οι θαλασσινές ζωντανές καραβίδες Βορείου Ατλαντικού που θα βρείτε στο κατάστημά μας ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, που είναι πολύ ανώτερη από αυτές του γλυκού νερού. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Οι συγκεκριμένες καραβίδες έχουν μήκος 10-12 εκατοστά, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να φθάσουν και τα 18 εκατοστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, Βιταμίνη Α και Β12.

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανές καραβίδες σε τρία μεγέθη:

 • Μέγεθος 1: 5-7 τμχ./κιλό
 • Μέγεθος 2: 7-10 τμχ./κιλό
 • Μέγεθος 3: 10-14 τμχ./κιλό

Πώς να τις απολαύσετε

Οι καραβίδες μας, επειδή εισάγονται αεροπορικώς ζωντανές και δεν έχουν συντηρητικά ή άλλα φάρμακα, μπορούν να καταναλωθούν και ωμές.

Επίσης, αχνιστές, ψητές ή με μακαρόνια αποτελούν μια λιχουδιά στην οποία ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν!

Συντήρηση

Οι καραβίδες διατηρούνται ζωντανές μέχρι και 7 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

ΠΟΡΦΥΡΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Οι πορφύρες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όστρακα, με καταπληκτική γεύση! Αλιεύονται σε αμμώδεις βυθούς στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο κέλυφός τους.

Πώς να τις απολαύσετε

Βράζετε τις πορφύρες για περίπου μισή ώρα. Η ψίχα τους σερβίρεται με λεμόνι και μυρωδικά (μαϊντανό κ.ά.).

Συντήρηση

Οι πορφύρες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες

ΑΜΜΟΣΩΛΗΝΕΣ

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Ένας σπάνιος μεζές, που δεν είναι πάντοτε εύκολη η εισαγωγή και διάθεσή του – κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο πολύτιμο! Οι αμμοσωλήνες αλιεύονται σε αμμώδεις περιοχές, πρέπει ωστόσο να το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατή η συλλογή τους αν πνέουν άνεμοι πάνω από 3 μποφόρ.

Πώς να τις απολαύσετε

Καταναλώνονται συνήθως ψημένες ή αχνιστές. Η ψίχα τους σερβίρεται με λεμόνι και μυρωδικά (μαϊντανό κ.α.), αλλά και με μουστάρδα.

Συντήρηση

Οι αμμοσωλήνες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες.

ΧΤΕΝΑΚΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα χτενάκια Ιακώβου διατίθενται ζωντανά σε κέλυφος. Σε σχέση με τα χτένια που εισάγουμε από τη Γαλλία, είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Πώς να τα απολαύσετε

Μπορούν να καταναλωθούν ωμά ψιλοκομμένα (sashimi), με λίγο λάιμ και χοντρό αλάτι.

Διαφορετικά μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, για μέχρι 2’ η κάθε πλευρά, και να τα συνδυάσετε με λάδι τρούφας ή βούτυρο και χοντρό αλάτι.

Ταιριάζουν με λευκές σάλτσες και όχι με κόκκινες, οι οποίες καλύπτουν τη γεύση τους.

Συντήρηση

Τα χτενάκια Ιακώβου διατηρούνται ζωντανά μέχρι και 3 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

Αν δεν καταναλωθούν άμεσα (όσο είναι ζωντανά), ξεπλύνετέ τα με αλατόνερο και στεγνώστε τα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί όλη η υγρασία. Στη συνέχεια, είναι έτοιμα προς κατάψυξη!

ΤΕΛΛΙΝΕΣ

Προέλευση: Ιταλία

Η τελλίνα είναι ένα εξαιρετικά γευστικό όστρακο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ιταλική κουζίνα.

Πώς να τις απολαύσετε

Ένα όστρακο ιδανικό για να προσδώσει έντονη θαλασσινή γεύση σε μακαρόνια και ριζότο!

Συντήρηση

Καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, οι τελλίνες διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες.

ΧΑΒΑΡΑ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα χάβαρα είναι ένα σπάνιο όστρακο με ιδιαίτερη, θαλασσινή γεύση και ποιοτικό κρέας.

Πώς να τα απολαύσετε

Καταναλώνονται ωμά με λεμόνι ή με συνοδεία θαλασσινών.

Συντήρηση

Καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, τα χάβαρα διατηρούνται ζωντανά έως και 3-4 ημέρες.

ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Η καλόγνωμη είναι ένα όστρακο που συλλέγεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, γνωστό για την πλούσια και εύγευστη σάρκα του.

Πώς να τις απολαύσετε

Γνωστές για την πλούσια γεύση τους, οι καλόγνωμες καταναλώνονται με διάφορους τρόπους: ωμές, ψητές στη σχάρα ή με συνοδεία ζυμαρικών!

Συντήρηση

Καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, οι καλόγνωμες διατηρούνται ζωντανές έως και 3-4 ημέρες.

ΑΣΤΑΚΟΙ ΜΠΛΕ (ΒΡΕΤΑΝΗΣ)

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανούς αστακούς (hard shell) από το Βόρειο Ατλαντικό και τους διανέμουμε στα μεγαλύτερα και καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Οι μπλε αστακοί φημίζονται κυρίως για το γευστικό κρέας τους, αλλά και για την πλούσια θρεπτική τους αξία. Τα μεγέθη στα οποία διατίθενται κυμαίνονται από 500 γρ. έως και 2 κιλά.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν ζωντανούς αστακούς από το κατάστημα της Arapis Seafood στη Βαρβάκειο αγορά (Νο. 49) ή να τους παραγγείλουν τηλεφωνικά στο 210 9328728 καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 09:00 έως τις 16:00.

Πώς να τους απολαύσετε

Η πιο κλασική συνταγή είναι η αστακομακαρονάδα – ωστόσο υπάρχουν και αρκετές παραλλαγές, με συνοδεία κριθαριού ή και στο φούρνο!

Συντήρηση

Οι μπλε αστακοί συντηρούνται καλυμμένοι με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανοί έως 5 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τους καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τους απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τους την ημέρα που θέλετε να τους καταναλώσετε.

ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΚΑΦΕ

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Τα ζωντανά καβούρια μας (βάρους 900 γρ. – 1.200 γρ.) προέρχονται από το Βόρειο Ατλαντικό και διανέμονται στα πιο φημισμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας.

Τα καβούρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και αμινοξέα ενώ δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, κάτι που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τους διαβητικούς. Παρά τη χαμηλή τους περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά, μια μερίδα με καβούρια προσφέρει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης!

Επιπλέον, τα καβούρια βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης (HDL), η οποία μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πώς να τα απολαύσετε

Βραστά ή στη σχάρα, τα καφέ καβούρια αποτελούν ένα εκλεπτυσμένο μεζέ που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα!

Συντήρηση

Τα καβούρια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 4 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Προέλευση: Γαλλία

Τα γαλλικά στρείδια φημίζονται ως τα καλύτερα στον κόσμο… και δικαίως! Δεν θα μπορούσαν, επομένως, να λείπουν από το κατάστημά μας στη Βαρβάκειο αγορά.

Τα στρείδια που εισάγουμε από τη Γαλλία χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη γεύση «θάλασσας» και είναι εξαιρετικά νόστιμα. Θεωρούνται ένας από τους πιο νόστιμους θαλάσσιους μεζέδες και έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Πώς να τα απολαύσετε

Καταναλώνονται κυρίως ωμά με συνοδεία λεμονιού, αλλά και μαγειρεμένα στο φούρνο.

Συντήρηση

Τα στρείδια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα βάλτε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΚΥΔΩΝΙΑ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα κυδώνια που εμπορευόμαστε στην Arapis Seafood είναι ελληνικά, το δε μέγεθός τους μπορεί να φτάσει τα 4 εκατοστά.

Αυτοί οι θαλάσσιοι οργανισμοί μετακινούνται έρποντας στο βυθό και συχνά βυθίζονται στη λάσπη με γρηγορότατο ρυθμό. Συλλέγονται συνήθως σκάβοντας στην άμμο.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα κυδώνια τρώγονται ωμά, με λεμόνι. Ωστόσο, αποτελούν και άριστο συνοδευτικό σε πιάτα με ζυμαρικά!

Συντήρηση

Τα κυδώνια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Οι γυαλιστερές της Arapis Seafood έρχονται από τους ελληνικούς βυθούς κατευθείαν στο πιάτο σας!

Το συγκεκριμένο οστρακοειδές είναι πλούσια πηγή ζωικής πρωτεΐνης και έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σιδήρου από οποιαδήποτε άλλη τροφή (περισσότερο ακόμα και από το μοσχαρίσιο κρέας ή το συκώτι)! Οι γυαλιστερές είναι χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά και αποτελούν πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, κάτι που τις καθιστά ιδανική τροφή για άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα, αυξημένη αρτηριακή πίεση/λιπίδια αίματος και όχι μόνο.

Το άνοιγμα των οστράκων γίνεται με μαχαίρι, το οποίο τοποθετούμε στο πίσω μέρος, στην ένωση των δυο κελυφών. Έπειτα στρίβουμε, χωρίς να κουνάμε το μαχαίρι. Το όστρακο σπάει και στη συνέχεια ξεκολλάμε το κρέας του.

Πώς να τις απολαύσετε

Τρώγονται ωμές και πάντοτε ζωντανές, με ελάχιστο λεμόνι ή και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ο δεύτερος καλύτερος τρόπος κατανάλωσης είναι με βούτυρο και μυρωδικά (μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι κ.ά.).

Συντήρηση

Οι γυαλιστερές συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τα καταναλώσετε άμεσα, βάλτε τα απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τα την ημέρα που θέλετε να τα καταναλώσετε.

ΑΧΙΒΑΔΕΣ

Προέλευση: Ιταλία

Στην Arapis Seafood εισάγουμε και εμπορευόμαστε αχιβάδες τριών ειδών:

 • Βόνγκολε από την Ιταλία. Τα Βόνγκολε είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο κυρίως λόγω της νόστιμης μακαρονάδας “Spaghetti alle Vongole”.
 • Βασιλική από το Μαρόκο.
 • Λουμπίνι από την Ελλάδα (είναι η πιο μικρή αχιβάδα από τις τρεις).

Πώς να τις απολαύσετε

Οι αχιβάδες αποτελούν άριστο συνοδευτικό για μακαρονάδες, ωστόσο καταναλώνονται και σκέτες, με λεμόνι.

Συντήρηση

Οι αχιβάδες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως 6 ημέρες.

Αν δεν έχετε σκοπό να τις καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τις απευθείας στην κατάψυξη και αποψύξτε τις την ημέρα που θέλετε να τις καταναλώσετε.

ΜΥΔΙΑ ΣΕ ΚΕΛΥΦΟΣ

Προέλευση: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία

Τα μύδια που εμπορευόμαστε είναι ελληνικά και προέρχονται από μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας.

Το μύδι απαντάται σε όλες τις ελληνικές θάλασσες. Θεωρείται μια πολύ εύγευστη τροφή και ιδιαίτερα θρεπτική.

Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, εκτρέφεται και οργανωμένα σε μυδοκαλλιέργειες.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν δηλαδή η ποσόστωση της ψίχας στα ελληνικά μύδια μειώνεται πολύ, καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας με ζωντανά μύδια που εισάγουμε από την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Στην Arapis Seafood διενεργούμε προσεκτική χειροδιαλογή και καθαρισμό για την απομάκρυνση των κενών μυδιών, καθώς και όλων των περιττών στοιχείων που προσκολλώνται επάνω στα μύδια.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα μύδια καταναλώνονται συνήθως αχνιστά –με λίγο λεμόνι και λάδι– ή σαγανάκι. Αρκετά συχνά, βέβαια, τα συναντούμε και σε μακαρονάδες με διάφορα όστρακα.

Συντήρηση

Τα μύδια συντηρούνται καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανά έως 6 ημέρες.

ΧΤΕΝΙΑ ΨΙΧΑ ή ΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ

Προέλευση: Γαλλία

Τα χτένια αποτελούν έδεσμα σπάνιας γευστικής φινέτσας.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, σίδηρο, σελήνιο, αλλά και ωμέγα-3.

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανά χτένια ψίχα (καθαρισμένα από το κέλυφος και την άμμο), ώστε να είναι έτοιμα προς κατανάλωση. Παράλληλα, για εσάς που το επιθυμείτε, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε και χτένια με κέλυφος.

Πώς να τα απολαύσετε

Τα χτένια μπορούν να καταναλωθούν ωμά ψιλοκομμένα (sashimi), με λίγο λάιμ και χοντρό αλάτι. Διαφορετικά, μπορείτε να τα απολαύσετε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, για μέχρι 2’ η κάθε πλευρά, συνδυασμένα με λάδι τρούφας ή βούτυρο και χοντρό αλάτι.
Ταιριάζουν με λευκές σάλτσες και όχι με κόκκινες, οι οποίες καλύπτουν τη γεύση τους.

Συντήρηση

Τα χτένια διατηρούνται ζωντανά μέχρι και 3 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

Αν δεν καταναλωθούν άμεσα (όσο είναι ζωντανά), ξεπλύνετέ τα με αλατόνερο και στεγνώστε τα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρυνθεί όλη η υγρασία. Στη συνέχεια είναι έτοιμα προς κατάψυξη.

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ

Προέλευση: Βορείου Ατλαντικού

Οι θαλασσινές ζωντανές καραβίδες Βορείου Ατλαντικού που θα βρείτε στο κατάστημά μας ξεχωρίζουν για τη γεύση τους, που είναι πολύ ανώτερη από αυτές του γλυκού νερού. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Οι συγκεκριμένες καραβίδες έχουν μήκος 10-12 εκατοστά, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να φθάσουν και τα 18 εκατοστά.

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, Βιταμίνη Α και Β12.

Στην Arapis Seafood εισάγουμε ζωντανές καραβίδες σε τρία μεγέθη:

 • Μέγεθος 1: 5-7 τμχ./κιλό
 • Μέγεθος 2: 7-10 τμχ./κιλό
 • Μέγεθος 3: 10-14 τμχ./κιλό

Πώς να τις απολαύσετε

Οι καραβίδες μας, επειδή εισάγονται αεροπορικώς ζωντανές και δεν έχουν συντηρητικά ή άλλα φάρμακα, μπορούν να καταναλωθούν και ωμές.

Επίσης, αχνιστές, ψητές ή με μακαρόνια αποτελούν μια λιχουδιά στην οποία ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν!

Συντήρηση

Οι καραβίδες διατηρούνται ζωντανές μέχρι και 7 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

ΠΟΡΦΥΡΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Οι πορφύρες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όστρακα, με καταπληκτική γεύση! Αλιεύονται σε αμμώδεις βυθούς στην Ελλάδα και ξεχωρίζουν από το ιδιαίτερο κέλυφός τους.

Πώς να τις απολαύσετε

Βράζετε τις πορφύρες για περίπου μισή ώρα. Η ψίχα τους σερβίρεται με λεμόνι και μυρωδικά (μαϊντανό κ.ά.).

Συντήρηση

Οι πορφύρες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες

ΑΜΜΟΣΩΛΗΝΕΣ

Προέλευση: Βόρειος Ατλαντικός

Ένας σπάνιος μεζές, που δεν είναι πάντοτε εύκολη η εισαγωγή και διάθεσή του – κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο πολύτιμο! Οι αμμοσωλήνες αλιεύονται σε αμμώδεις περιοχές, πρέπει ωστόσο να το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατή η συλλογή τους αν πνέουν άνεμοι πάνω από 3 μποφόρ.

Πώς να τις απολαύσετε

Καταναλώνονται συνήθως ψημένες ή αχνιστές. Η ψίχα τους σερβίρεται με λεμόνι και μυρωδικά (μαϊντανό κ.α.), αλλά και με μουστάρδα.

Συντήρηση

Οι αμμοσωλήνες συντηρούνται καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη), για δροσιά και υγρασία. Διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες.

ΧΤΕΝΑΚΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα χτενάκια Ιακώβου διατίθενται ζωντανά σε κέλυφος. Σε σχέση με τα χτένια που εισάγουμε από τη Γαλλία, είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Πώς να τα απολαύσετε

Μπορούν να καταναλωθούν ωμά ψιλοκομμένα (sashimi), με λίγο λάιμ και χοντρό αλάτι.

Διαφορετικά μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, για μέχρι 2’ η κάθε πλευρά, και να τα συνδυάσετε με λάδι τρούφας ή βούτυρο και χοντρό αλάτι.

Ταιριάζουν με λευκές σάλτσες και όχι με κόκκινες, οι οποίες καλύπτουν τη γεύση τους.

Συντήρηση

Τα χτενάκια Ιακώβου διατηρούνται ζωντανά μέχρι και 3 ημέρες, στη συντήρηση του ψυγείου.

Αν δεν καταναλωθούν άμεσα (όσο είναι ζωντανά), ξεπλύνετέ τα με αλατόνερο και στεγνώστε τα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί όλη η υγρασία. Στη συνέχεια, είναι έτοιμα προς κατάψυξη!

ΤΕΛΛΙΝΕΣ

Προέλευση: Ιταλία

Η τελλίνα είναι ένα εξαιρετικά γευστικό όστρακο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ιταλική κουζίνα.

Πώς να τις απολαύσετε

Ένα όστρακο ιδανικό για να προσδώσει έντονη θαλασσινή γεύση σε μακαρόνια και ριζότο!

Συντήρηση

Καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, οι τελλίνες διατηρούνται ζωντανές έως και 3 ημέρες.

ΧΑΒΑΡΑ

Προέλευση: Ελλάδα

Τα χάβαρα είναι ένα σπάνιο όστρακο με ιδιαίτερη, θαλασσινή γεύση και ποιοτικό κρέας.

Πώς να τα απολαύσετε

Καταναλώνονται ωμά με λεμόνι ή με συνοδεία θαλασσινών.

Συντήρηση

Καλυμμένα με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, τα χάβαρα διατηρούνται ζωντανά έως και 3-4 ημέρες.

ΚΑΛΟΓΝΩΜΕΣ

Προέλευση: Ελλάδα

Η καλόγνωμη είναι ένα όστρακο που συλλέγεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, γνωστό για την πλούσια και εύγευστη σάρκα του.

Πώς να τις απολαύσετε

Γνωστές για την πλούσια γεύση τους, οι καλόγνωμες καταναλώνονται με διάφορους τρόπους: ωμές, ψητές στη σχάρα ή με συνοδεία ζυμαρικών!

Συντήρηση

Καλυμμένες με βρεγμένη πετσέτα στη συντήρηση (όχι στην κατάψυξη) για δροσιά και υγρασία, οι καλόγνωμες διατηρούνται ζωντανές έως και 3-4 ημέρες.